Mobilitat de docents de formació professional

//Mobilitat de docents de formació professional
Mobilitat de docents de formació professional 2017-12-13T11:50:24+00:00

Project Description

El programa Erasmus+ va dirigit a atendre les necessitats formatives i d’aprenentatge de totes les persones implicades en la formació professional amb l’objectiu de donar suport als participants en activitats de formació i en l’adquisició de coneixements, competències i qualificacions per a la millora del seu desenvolupament personal i professional.

El programa va destinat als docents i professionals de la formació professional i té com a objectius la millora qualitativa i quantitativa de la cooperació internacional dels centres d’ FP, l’augment del desenvolupament de pràctiques innovadores i la seva transferència europea i la millora de la transparència i els reconeixement de qualificacions i competències.

Des de l’any 2010, la Fundació BCN Formació Professional coordina projectes destinats a que docents i directors dels centres d’ FP de Barcelona pugui observar en primera persona com funciona la seva família professional a d’altres països de la Unió Europea.

Durant l’any 2016 s’han gestionat 20 beques de mobilitat internacional per a docents de les famílies professionals de Química i d’Imatge i So. L’estada formativa es va dur a terme a la ciutat de Munich durant el passat mes de octubre. Els objectius del projecte eren promoure que els docents o caps de departament d’ambdues famílies professionals coneguessin com es gestiona i organitza la seva família professional a Alemanya per tal de transferir, si es considera oportú, aquells aspectes més rellevants observats en l’estada al seu centre.

Visites i pla de treball:

  • Referat für Arbeit und Wirtschaft (Concelleria de Treball i Economia)

  • Industrie- und Handelskammer für München und Oberbayern (Cambra de Comerç i Indústria)

  • Städt. Berufsschule für Medienberufe (Centre de formació professional de Mitjans Audiovisuals)

  • Städt.Berufsschule für Zahntechnik, Chemie-, Biologie- und Drogerieberufe (Centre de formació professional de Química i Biologia)

  • Technische Universität München Universitat Tècnica de Munich)

  • Bavaria Studios & Production Services (Productora Audiovisual)

  • Redseven Entertainment GmbH (Empresa d’audiovisuals)