7a Edició dels Premis FPemprèn

//7a Edició dels Premis FPemprèn
7a Edició dels Premis FPemprèn 2017-12-11T19:03:38+00:00

Project Description

Els Premis FPemprèn són un reconeixement públic als millors projectes empresarials realitzats per estudiants de Formació Professional dels instituts i centres d’FP de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Tenen com a finalitat potenciar el reconeixement i el prestigi social de la formació professional, així com recuperar els valors del treball entre els estudiants d’FP, molt especialment aquells relacionats amb la iniciativa i l’esperit emprenedor. Aquest any, aquest reconeixement es concreta en uns Premis lliurats al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Un total de 64 projectes s’han presentat al concurs, dels quals 55 finalment han presentat el Pla d’empresa. Aquests 55 projectes que han arribat a la fase final han implicat un total de 156 estudiants, de 25 centres i instituts de Formació Professional.

En aquesta 7a edició s’han seguit establint les tres categories de premis, incorporant el premi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona:

  1. Premi Emprenedor al projecte empresarial més viable.
  2. Premi Emprenedor de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
  3. Premi a la Creativitat al projecte empresarial més creatiu.
  4. Premi “Energia i Sostenibilitat”, al projecte que implementa possibles millores tecnològiques i que aporta innovació en alguna de les quatre àrees estratègiques del Campus Energia de la UPC.
Guanyador: Ontrip
Per: Pau Padrós Balius, Pere Giró Cuñat, Eric Corredera Salvadó
Del centre: Col·legi Sagrat Cor-Sarrià
CFGS: Administració i Finances

La maleta Ontrip és el resultat de molta investigació, per així introduir al mercat una maleta mai vista. Amb els avantatges que quan l’extraviïs es pugui recuperar ràpidament gràcies al GPS incorporat, a que estigui feta d’un material ultra resistent i ecològic, o que la mateixa maleta t’indiqui mitjançant l’aplicació mòbil quan sobrepasses el pes màxim per facturar-la.

Guanyador: KidSo
Per: Marc González i Llopis, Oriol Valls Núñez, Alberto Ramírez López, Andy Tipan Sigcho
Del centre: Monlau Centre d’Estudis
CFGM: Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Desenvolupar un sistema operatiu dirigit a nens o gent que mai han tingut contacte amb un ordinador o que els hi resulta molt difícil. El sistema operatiu aportarà recursos tant a les escoles (per a què puguin introduir als nens petits a la informàtica) com a les famílies (entretenir i garantir la seguretat dels seus fills).

Guanyador: FOAMWHEEL
Per: Xavier Herrera Alonso
Del centre: Institut Centre d’Alt Rendiment Esportiu
CFGS: Animació Activitats Físico-Esportives

FOAMWHELL és una empresa centrada en els pneumàtics per a bicicletes de ciclistes amateur i/o professionals. Inserim escuma lunar a la roda de la bicicleta, aquesta escuma evita que la càmera d’aire afecti en la seva totalitat al trajecte que el ciclista ha de seguir, tot i punxar podria seguir la ruta prevista sense cap tipus d’incidència.

Guanyador: ElectRubik
Per: Aarón González García, Marc Aubets Velilla, Pol Timoneda Campderrós
Del centre: Escola del Treball de Barcelona
CFGS: Automatització i Robòtica Industrial

Es tracta d’un puzle-cub de rubik amb la principal característica que disposa d’il·luminació LED. Conté un sistema electrònic que permet barrejar el puzle sense fer moviments de peces i plantejar un nou repte. També proporciona un sistema de guiat per als novells. Per resoldre’l es mouen les cares de manera mecànica entorn a l’eix central del cub. A més, d’altres opcions a implementar com alarma, recàrrega inalàmbrica, visualització dels moviments i “sharing” de resultats mitjançant una APP.

Guanyador: Easy
Per: Berta Villanueva Obregón, Catalina Grimalt Llinàs
Del centre: La Guineueta
CFGM: Farmàcia i Parafarmàcia

Creació i adaptació de roba amb un mecanisme per tancar-la, cordar-la o fixar-la basada en imants. Per millorar la qualitat de vida de persones amb dificultats a les extremitats superiors, augmentant la seva autonomia a l’hora de vestir-se. Substituint botons, cremalleres, clips, cordons,… per imants implantats amb discreció.

Guanyador: Rupasa Ecosystem
Per: Eugenio Palmer Ramon, Helena Ruiz Martínez, Yahaira Liseth Santos Zambrano
Del centre: Joan Brossa
CFGS: Transport i Logística

Servei està basat en el transport, específicament en la recollida de deixalles orgàniques i olis en locals comercials, i el seu posterior desplaçament a centrals especialitzades on rebran el tractament necessari per a l’obtenció de biodiesel i biogàs, actuant com a intermediaris entre aquelles empreses que precisin un servei de recollida dels seus residus i olis i les que necessiten aquests com a matèria primera per crear el seu producte energètic.

A més, s’ofereix a tots els participants la possibilitat de seguir formant-se en l’emprenedoria,

a través del curs Idees amb futur, de Barcelona Activa, o dels diferents programes que ofereix la Cambra de Comerç de Barcelona. Tots ells tenen per objecte treballar la idea de negoci mitjançant l’elaboració o perfeccionament i millora d’un pla d’empresa i proporcionar les eines i recursos necessaris per tal de tirar-la endavant.

A més, els participants també tenen l’oportunitat de rebre assessorament individual per part d’algunes entitats que donen suport als premis: PIMEC Joves empresaris, UPC, SECOT, Seed&Click, Barcelona Activa i Cambra de Comerç de Barcelona.

Evolució de la participació

Participants 7a edició 15-16